De Vitale Stad

De Vitale Stad is een doorlopend thema is op de CIOSNL agenda. Jaarlijks organiseert CIOSNL een dag voor studenten of docenten, met als thema gezondheid en vitaliteit in een stedelijke omgeving.

Bijvoorbeeld de 'CIOSNL Dag 2019'. Waar 400 sport- en beweegprofessionals bijeen kwamen om zich te laten inspireren door sprekers van o.a. het RIVM en het ministerie van VWS. En workshops als 'De Beweegvriendelijke Stad', 'Vitaliteit in de Blue Zones' en 'De Gecombineerde Leefstijl Interventie'. Of de 'CIOSNL studenten dag 2020: gezond sporten op Papendal' waarbij 125 CIOS studenten uit het hele land aan den lijve ondervinden hoe het is om als topsporter te leven en trainen. 

UIt deze inspirerende dagen ontstaan verschillende deelprojecten. Zo is er de Kenniskring Urban Sports opgericht. Urban Sports docenten uit het land komen hiervoor periodiek bijeen in bij het Kenniscentrum Sport te Ede om elkaar te inspireren.

Ook worden er regelmatig bijscholingen georganiseerd voor CIOS docenten en studenten op het gebied van voeding, beweging en mentale ontspanning.