Tussenstand Nationaal Sportakkoord

CIOSNL draagt op meerdere pijlers bij aan doelen Nationaal Sportakkoord
27 november, 2019

Sporten en bewegen is goed voor je gezondheid, je sociale contacten, je welzijn, je persoonlijke ontwikkeling en bovenal leuk om te doen. Niet voor niets sporten ruim 9,4 miljoen Nederlanders op wekelijkse basis. Mede doordat zoveel Nederlanders sporten en bewegen, is sport van grote maatschappelijke en economische waarde. Het Sportakkoord is erop gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Zo wordt de volledige potentie van sport en bewegen beter benut.

CIOSNL draagt vanuit de vijf regionale opleidingscentra bij aan meerdere doelen uit het Sportakkoord. Met name op de pijlers 'Duurzame Sportinfrastructuur', 'Positieve Sportcultuur' en natuurlijk 'Vaardig in Bewegen' is CIOSNL goed vertegenwoordigd.

Een greep uit de vele projecten, te beginnen in Goes, waar CIOS studenten op basisscholen de beweegvaardigheden van kinderen in kaart bregen met een motoriektest. Of in Haarlem, waar plannen worden gesmeed om in co-creatie een openbare beweegruimte te ontwikkelen. In Arnhem geven CIOS studenten beweeglessen op verschillende basisscholen. Volgens het 2-1-2 uren principe: kinderen sporten 2 uur op school (in het curriculum), 1 uur tussen school en 2 uur buiten school. 

Voor meer informatie over deze of andere projecten, de visie van CIOSNL op het Sportakkoord of samenwerkingsmogelijkheden verwijzen wij u graag door naar de contactpagina op deze website.