Trainer-coach, het is een vak

NOC*NSF & CIOSNL starten pilot doorlopende leerlijn trainer-coach
18 november, 2020

NOC*NSF is samen met CIOS NL, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Skateboard Federatie Nederland (SFN) twee pilotprojecten gestart met opleidingen voor trainer-coaches op niveau 3. De pilotprojecten zijn onderdeel van de doorlopende leerlijn voor trainer-coaches: een vernieuwde opleidingsstructuur waarbij NOC*NSF en opleidingspartners uit de sport en het onderwijs de krachten bundelen om vakbekwame trainer-coaches op te leiden. Lees hier meer over dit project. 

De KNGU werkt al langer samen met het onderwijs, maar biedt ook eigen opleidingen aan. Daarom ontbrak het nog weleens aan de juiste afstemming of verbinding. De pilot die NOC*NSF, de KNGU en CIOS NL zijn gestart, heeft als doel om een geharmoniseerde opleiding voor gymnastiek trainer-coaches op niveau 3 tot stand te brengen.

Meer weten over dit project? Luister dan nu de podcast waarin wordt gesproken met Hans Gootjes (Directeur CIOS – Nova College), Marieke van der Plas (Directeur KNGU) en Richard Kaper, Manager Sportparticipatie NOC*NSF).