Excellente CIOS studenten uit het hele land bezoeken Topsportcentrum Papendal

21 april, 2022

Tijdens de CIOSNL studentendag ontmoeten 125 CIOS studenten uit het hele land elkaar en krijgen de kans om te zien hoe het is om als topsporter te trainen, wonen, eten en studeren op Sportcentrum Papendal. Ze krijgen een rondleiding, worden geïnspireerd door interessante presentaties en volgen verschillende workshops. 

De CIOSNL studentendag is een inspirerende dag voor de meest excellente studenten van het CIOS. Deze dag wordt georganiseerd door CIOSNL, de stichting die de vijf CIOS’en met elkaar verbindt. De CIOS’en hebben ieder 25 toekomstige sport- en beweegleiders geselecteerd die mochten deelnemen. En welke plek is nou inspirerender dan het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland?  

Op donderdag 20 april om 10.00 uur werden de deelnemers ontvangen op Papendal. Topvolleyballer Noah van Dam trapt af met een boeiende presentatie. Hij verblijft en traint maar liefst 6 dagen op Papendal en schetst hoe zijn leven als topsporter eruitziet. Hierna worden de deelnemers verdeeld in 4 groepen voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding brengen ze een bezoek aan de hoogtepunten van het sportcentrum, zoals de Olympische BMX baan, de handboogschietbaan, de outdoor atletiekbaan en de topsporthal. 

Dan is het bijna tijd om te lunchen. Maar niet voordat top(sport)chef Erik te Velthuis, manager van het Topsportrestaurant van Papendal, de CIOS’ers heeft verteld over sportvoeding. Daarna begint het actieve gedeelte waarbij ze deelnemen aan een van de workshops boogschieten, BMX, rolstoelbasketbal, handbal, aikido of curling. Ze maken tijdens de workshops niet alleen kennis met de faciliteiten op Papendal, maar ook met hun medestudenten uit het hele land. Ter afsluiting wordt alle nog aanwezige energie ingezet bij een Haka workshop, met gebaren, luide kreten en expressieve gezichtsuitdrukkingen. 

Rond 16.00 uur vertrekken de bussen vol studenten, met een CIOSNL tasje inclusief goodies, weer naar huis. Het was een succesvolle zonnige dag vol verbinding, verwondering, inspiratie en kennismaking! Bekijk de foto's hier